Свинско месо с картофи по руски

12/05/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф752447365
"Вкусно по руски - апетитно свинско месо с картофи "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо567
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • олио - 3 с.л.
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр. голям
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • копър - на вкус за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. В тенджера нагрейте олиото, добавете месото и пържите до златист цвят. Прибавете нарязания на по-едро лук и моркова, нарязан на шайби, разбъркайте и затворете капака на тенджерата, пържите до омекването на лука.

Добавете дафиновите листа, зърната черен пипер, червения пипер и предварително разтвореното доматено пюре в 100 мл вода и 1 к.л. захар (тя се добавя, за да убие киселинността на доматите).

Разбъркайте ястието и отгоре разпределете картофите, нарязани предварително на по-едри кубчета, посолете на вкус.

Затворете капака и готвите на много слаб огън за около 20 минути. Прибавете счуканите скилидки чесън и 1 черпак гореща вода, затворете капака.

След като заври, добавете 2 черпака гореща вода, оставете да покъкри 5 минути и поръсете с пресен копър (може и сух), разбъркайте и отстранете ястието от котлона.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар