Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Агнешки дреболии по селски

Агнешки дреболии по селски

Агнешки дреболии по селски1 / 2
13/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Насладете се тази селска гозба от агнешки дреболии"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • зелен лук - 2 бр. връзки
  • червен лук - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 стръка млад
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • джоджен - по желание
  • сминдух - 1 ч.л. сух
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • ориз - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите се измиват добре и се варят до готовност.

Двата вида лук се почистват и се нарязват по едричко.

Готовите дреболии се изваждат от бульона да се отцедят малко и охладят, след което се нарязват на дребно.

Лукът се задушава в мазнината и чесънчето също, прибавят се нарязаните дреболии, разбърква се добре, отгоре се ръсва оризът.

Ако е останало само на мазнина, слагаме от бульона, в който са варени дреболиите.

Посолява се всичко, добавят се двата вида пипер и останалите подправки, нарязани на ситно, оставя се да къкри на слаб огън, докато се свари оризът и остане на мазнина.

Сервира се със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: