Пилешки Шийки с Ориз на Фурна

13/05/2018
Галя Николова
отГаля НиколоваЧирак561
"От старите тефтери с кулинарни хитринки на баба - пилешки шийки с ориз на фурна "
Готвене50 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки шийки - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • универсална подправка - вълшебен вкус
  • лук - 1 глава кромид
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме шийките и ги слагате в тенджера да се сварят.

Нарязваме лука на ситно и измиваме ориза в няколко води, докато му се отмие нишестето.

Запържваме с малко мазнина лука и ориза, докато зрънцата станат прозрачни.

После ги изсипваме в дълбока тава, добавяме солта, черния пипер, кърито и вълшебния вкус.

Добавяте пилешките шийки. След това изсипваме 3 ч.ч. от получения бульон (където сварихме шийките).подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар