Булгурени кюфтета

09/01/2013
"Добре де, освен булгур има и кайма, но да знаете, че са страхотни "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 291
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • булгур - 250 г
  • кайма - 250 г, за предпочитане телешка или смес
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 големи скилидки
  • доматено пюре - 4 с.л. гъсто
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кимион - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1 с.л. лимонов сок
  • мазнина - за пържене
  • брашно - за овалване или галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият и отцеден булгур сложете да се свари, след което отново добре го отцедете в гевгир.

Към булгура добавете каймата, скълцания ситно лук, накълцания чесън, всички подправки и малко лимонов сок и доматено пюре.

От така приготвената смес оформяйте с леко намазнени ръце кюфтенца, овалвайте ги в брашно или галета и ги пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина равномерно.

Получават се изключително вкусни булгурени кюфтета, които се поднасят със салата по избор.подобни рецепти тук

5 3
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мариела Христова
На мен ми харесва и смятам, че е чудесна идеята за булгурени кюфтенца, ще ги пробвам.
0
0
Цонкова
Цонкова
22.03.2013 12:23
рецептата не е добра...може би трябва и яйце и по малко булгур
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв