Булгурени кюфтета

09/01/2013
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Добре де, освен булгур има и кайма, но да знаете, че са страхотни "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 965
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият и отцеден булгур сложете да се свари, след което отново добре го отцедете в гевгир.

Към булгура добавете каймата, скълцания ситно лук, накълцания чесън, всички подправки и малко лимонов сок и доматено пюре.

От така приготвената смес оформяйте с леко намазнени ръце кюфтенца, овалвайте ги в брашно или галета и ги пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина равномерно.

Получават се изключително вкусни булгурени кюфтета, които се поднасят със салата по избор.подобни рецепти тук

5 3
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мариела Христова
На мен ми харесва и смятам, че е чудесна идеята за булгурени кюфтенца, ще ги пробвам.
0
0
Цонкова
Цонкова
22.03.2013 12:23
рецептата не е добра...може би трябва и яйце и по малко булгур
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв