Фокача с маслини и риган

13/05/2018
Петя Цанкова
отПетя ЦанковаПомощник Готвач852974
"Ароматна фокача, която ще намери място във всеки дом "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесвам меко и нелепнещо тесто. Оставям го на топло да втаса.

След което го разделям на две, а ако искам за по-тънки фокачи, може и на 4 топки.

Разтеглям с намаслени ръце на кръгли питки и ги слагам в намаслени тави (ако нямате хартия за печене под ръка).

Докато си почиват, нарязвам маслините или на шайби или на полумесеци.

С пръсти набождам отгоре цялата фокача. Поръсвам равномерно с маслините и ригана.

Слагам още босилек и черен пипер. Вие я овкусете по ваш вкус.

А любителите на пикантното могат да поръсят едната фокача и със ситно нарязано люто чушле или чили.

Оставих около 15-20 минути да втасат и през това време фурната да се загрее до 180-200°C .

Пекох ги около 20-25 минути (това зависи от фурната) до приятния златист цвят.

Извадих и поръсих с малко сол и полях с тънка струйка зехтин.

Вкусна е както топла, така и студена, в компанията на чашка айрян.

Да ви е вкусно!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Roksi
Roksi
20.05.2018 19:14
Голяма вкусотия. Бързо, лесно, вкусно.
1
0
Петя Цанкова
Петя Цанкова
11.06.2018 22:12
Много се радвам ,че ви е харесала:) Да ви е сладко!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв