Гювеч с три Вида Месо

14/05/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф67420822631
"Заклетите лакомници знаят, че най-важната съставка за вкусен гювеч е месото, а защо не и три вида от него "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 103
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът, без да се бели, се нарязва на парчета, осоляват се и след 15 минути се изстискват с ръце от горчивия сок.

Тиквичката и пресните картофи се измиват хубаво и се нарязват на парчета - картофите, ако са от малките, се оставят цели. Морковът, лукът и чесънът се обелват и наситняват.

Всички зеленчуци се прехвърлят в гювеча, добавя се нарязаното на парчета месо (свинско, телешко, пилешко), добавят се подправки на вкус - сол, черен пипер, чубрица, лют червен пипер, олиото и домашния пилешки бульон.

Разбърква се внимателно всичко и гювечът се похлупва.

Слага се в студена фурна и се загрява на 200 градуса. След загряване на фурната се пече около 2 часа.

В края на печенето може да отхлупите капака, за да се изпари част от бульона и да се запече отгоре.

Поръсва се при поднасянето с магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар