Гювеч с три Вида Месо

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Гювеч с три Вида Месо
Снимка: Зори
2 / 9
22/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Заклетите лакомници знаят, че най-важната съставка за вкусен гювеч е месото, а защо не и три вида от него"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • пилешко месо - 300 г
  • телешко месо - 200 г
  • картофи - 700 г пресни
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • грах - 200 г, замразен
  • олио - 6 с.л.
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • пилешки бульон - 400 мл, домашен
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът, без да се бели, се нарязва на парчета, осоляват се и след 15 минути се изстискват с ръце от горчивия сок.

Тиквичката и пресните картофи се измиват хубаво и се нарязват на парчета - картофите, ако са от малките, се оставят цели. Морковът, лукът и чесънът се обелват и наситняват.

Всички зеленчуци се прехвърлят в гювеча, добавя се нарязаното на парчета месо (свинско, телешко, пилешко), добавят се подправки на вкус - сол, черен пипер, чубрица, лют червен пипер, олиото и домашния пилешки бульон.

Разбърква се внимателно всичко и гювечът се похлупва.

Слага се в студена фурна и се загрява на 200 градуса. След загряване на фурната се пече около 2 часа.

В края на печенето може да отхлупите капака, за да се изпари част от бульона и да се запече отгоре.

Поръсва се при поднасянето с магданоз.

Гювечът с три Вида Месо е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Интересна рецептата,моят кукър под налягане жадува за такива.
24.12.2023 14:35
Анонимен
Анонимен
Добра е!
25.12.2021 14:45
1