Веяна Пъстърва

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Веяна Пъстърва1 / 2
14/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
34 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • сол - едра
  • найлонови торби - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и подсушаваме рибите, като поръсваме обилно с едра сол - отвътре и отвън.

Завиваме в амбалажна хартия и в найлонова торба.

Поставяме в хладилника най-отдолу в чекмеджето и оставяме да стои една седмица.

лед една седмица я изчистваме от солта и поставяме за 1-2 часа в студена вода.

Подсушаваме добре пъстървите, в коремната част поставяме клечки за зъби, за да е поразтворена, и закачаме на тераса или някъде навън да се извее за 24 -30 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: