Малеби с кленов сироп

13/05/2018
Dora Grozeva
отDora GrozevaПомощник Готвач104242311
"Винаги е време за десерт, щом десертът е малеби с кленов сироп "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо132
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • оризово брашно - 80 г
  • царевичен грис - 20 г
  • захар - 250 г
  • ванилия - 1 бр.
  • кленов сироп - по 2 - 3 с.л. на порция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 150 милилитра прясно мляко разтваряме оризовото брашно и царевичния грис.

Останалото мляко със захарта се поставят в съд върху котлона.

След като се разтопи захарта и млякото заври, се добавя при непрекъснато бъркане сместа от млякото, брашното и гриса.

Вари се, докато се сгъсти сместа. Добавя се ванилията.

Готовото малеби изстива и се оставя в хладилника поне за 1 час.

При сервиране се добавя по 2-3 супени лъжици от кленовия сироп.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар