Френски сладкиш с крем Брюле

13/05/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф830478117
"Не просто сладкиш, а увлекателна любовно-кулинарна авантюра, в която искате да се впуснете "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 069
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа нарежете маслото на филийки, добавете брашното, разбитите жълтъци със захарта, настърганата на ренде лимонова кора и замесете меко тесто. Постелете форма за печене на торти с падащи стени с диаметър 20 см, с хартия за печене.

Върху набрашнен плот разточете тестото на кора и я поставете във формата да покрие дъното и с краищата ѝ изградете стени до средата на стените на формата. Поставете тавата в хладилник за 40 минути.

През това време нарежете ябълките на тънки филийки, като отстраните сърцевината им. Изпържете филийките в нагрятото масло до леко омекване, оставете да се охладят.

В съд нагрейте сметаната, без да кипне. Отделно разбийте жълтъците с захарта и ваниловата захар и налейте сметаната в тях, разбъркайте до гладка смес.

Включете фурната на 170 градуса и поставете формата с блата в нея и печете за 10-15 минути.

Извадете тавата от фурната и наредете ябълковите резени в кръг равномерно, залейте с Брюлето и поръсете с щипка канела. Върнете тавата във фурната и печете около 30 минути.

Сладкишът се сервира студен.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!