Сьомгова пъстърва в бирена панировка без яйца

13/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7274802979
"Добавете малко задушени пресни картофки и получавате най-вкусното рибно ястие на света "
Приготвяне12 мин.
Готвене14 мин.
Общо26 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо411
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • сьомгова пъстърва - 4 филета
  • зехтин - 50 мл
  • лимони - сока от 1 плод
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • копър - 2 - 3 щипки, сушен
  • чеснов сос - за поднасяне
  • олио - за пържене
  • За панировка
  • брашно - 8 с.л. с връхче
  • бира - около 5 с.л. или до получаване на кашичка
  • сол - 2 щипки
  • естрагон - 2 щипки
  • магданоз - 1 с.л. сушен
  • бял пипер - на вкус
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Смесете лимоновия сок от един плод със около 50 мл зехтин, сол, копъра и бял пипер. С тази смес намажете хубаво рибата, с остатъка я напръскайте или полейте и оставете за 20-30 минутки на стайна температура.

2. Пригответе кашичка от брашното с бакпулвера, бирата, лимонов сок, сол и подправките. Кашичката трябва да нито много рядка, нито прекалено гъста.

3. Потопете рибните филета в така приготвената панировка, като предварително сте отстранили кожата им, ако имат такава.

4. Старайте се поне от едната страна да има дебел слой панировка и пуснете откъм нея в сгорещено олио. Отгоре полейте с още кашичка, разпределяйки я равномерно по повърхността на филето. С лъжица гребвайте от горещата мазнина и докато си се пържи от едната страна залейте няколко пъти отгоре, за да не се стича панировката. След това с лекота може да си обърнете и от другата страна, защото кашичката ще е хванала коричка.

5. Пържете до златисто и изваждайте върху кухненска хартия, която да поеме излишъка на мазнина.

6. Поднесете сьомговата пъстърва топла в компания на чеснов сос, лимон или картофки.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар