Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Сьомгова пъстърва в бирена панировка без яйца

Сьомгова пъстърва в бирена панировка без яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Сьомгова пъстърва в бирена панировка без яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
13/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
26 мин.
Порции
4
"Добавете малко задушени пресни картофки и получавате най-вкусното рибно ястие на света"

Необходими Продукти

  • сьомгова пъстърва - 4 филета
  • зехтин - 50 мл
  • лимони - сока от 1 плод
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • копър - 2 - 3 щипки, сушен
  • чеснов сос - за поднасяне
  • олио - за пържене
  • За панировка
  • брашно - 8 с.л. с връхче
  • бира - около 5 с.л. или до получаване на кашичка
  • сол - 2 щипки
  • естрагон - 2 щипки
  • магданоз - 1 с.л. сушен
  • бял пипер - на вкус
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете лимоновия сок от един плод със около 50 мл зехтин, сол, копъра и бял пипер. С тази смес намажете хубаво рибата, с остатъка я напръскайте или полейте и оставете за 20-30 минутки на стайна температура.

Пригответе кашичка от брашното с бакпулвера, бирата, лимонов сок, сол и подправките. Кашичката трябва да нито много рядка, нито прекалено гъста.

Потопете рибните филета в така приготвената панировка, като предварително сте отстранили кожата им, ако имат такава.

Старайте се поне от едната страна да има дебел слой панировка и пуснете откъм нея в сгорещено олио. Отгоре полейте с още кашичка, разпределяйки я равномерно по повърхността на филето. С лъжица гребвайте от горещата мазнина и докато си се пържи от едната страна залейте няколко пъти отгоре, за да не се стича панировката. След това с лекота може да си обърнете и от другата страна, защото кашичката ще е хванала коричка.

Пържете до златисто и изваждайте върху кухненска хартия, която да поеме излишъка на мазнина.

Поднесете сьомговата пъстърва топла в компания на чеснов сос, лимон или картофки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: