Класически вишнев пай

13/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач217212
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо593
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • краве масло - 125г меко
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 3 бр
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • ванилия
  • вишни - 200 - 300 г пресни
  • захар - 3 с.л. кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с миксер мекото масло и захарта. Добавяте яйцата и след това пресятото брашно заедно с бакпулвера и лимоновата кора.

Накрая добавете и ванилията. Намажете формата за печене с краве масло и поръсете с малко брашно.

Излейте сместа и заравнете.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Измийте и подсушете вишните, след което ги изсипете върху сместа.

Разпределете ги равномерно и ги притискайте с ръце. Поръсете с кристалната захар.

Печете пая около 30 минути до готовност.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар