Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печени бейби петлета

Печени бейби петлета

Печени бейби петлета1 / 2
14/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.

Необходими Продукти

  • петлета - 4 бр. малки
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • краве масло - 100 г (меко)
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • къри на прах - 1/2 с.л.
  • лимони - настърганата кора на 1 и 1 портокал
  • лимони - сокът от 1/2
  • портокали - сокът от 1/2
  • За сотиране
  • тиквички - 2 - 3
  • олио - 1с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петлетата, измити и почистени, се подсушават.

Пускаме фурната да се загрее до 230°C.

Лукът се нарязва на ситно, чесънът се стрива или счуква и се смесват в голяма купа с маслото, корите от лимон и потокал, къри, сол, черен пипер, сок от лимон и портокал. Трябва да стане като каша, която трябва да охладим.

Петлетата се поставят в тавичка и кожата на гърдите се отлепя с пръсти, като ги подпъхваме между месото и кожата. В тези джобчета слагаме от маслото с лимон и портокал, като оставяме и за намазване отгоре. Връзваме краката с конец или канап и ги слагаме върху решетката на фурната, а нея - върху самата тавичка.

Една водна чаша вода изливаме в тавичката.

Пече се за 45 минути на 200°C, като се полива от време на време със соса от тавичката. Ако водата се изпари, долива се отново. От бутчетата трябва да се отделя бистър сок. Тиквичките се почистват и сотират в мазнина. Готовите петлета се поднасят със сотираните тиквички или салата за сезона, като краката им се отвръзват преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: