Импровизирани вкусни меденки

13/05/2018
Vannq88
отVannq88Помощник Готвач61399132
"Когато импровизацията ти се увенчае с успех, всички говорят за меденките ти "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо467
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава /по-дълбока/ изсипваме захарта и яйцата и с вилица бъркаме до хомогенност. Прибавяме олиото, ванилията и меда и отново разбъркваме добре.

Отделно изгасяме содата в киселото мляко и прибавяме и нея. Отново разбиваме добре с вилицата. Прибавяме и брашното чаша след чаша.

Омесваме вече с ръце до получаването на меко и нелепнещо тесто като пластелин - честно казано, не знам точно колко брашно, тъй като го сложих на око. Затова е важно да се слага по малко, за да стане точната консистенция.

Когато е готово, го оставяме в хладилник за около 1 час. Когато е готово, разточваме кора и с формичка изрязваме нашите сладки. Би трябвало тестото да не лепне, поради това че е охладено.

Аз направих първата тава с меденките и го прибрах отново в хладилник до опичането им. Така се работи много лесно с тестото.

Печем в предварително загрята фурна на 180°C. до побеляване.

По желание може да ги слепим с мармалад!

От тази доза ми излязоха 3 тавиподобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!