Икономична вита баница със сирене

13/05/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач313400262
"Изборът на практичната домакиня - разкошна вита баница, която се приготвя с минимално количество продукти "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо748
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага водата и олиото, прибавя се пресято брашно. Меси се меко и еластично тесто, докато се появяват балончета.

Разделя се на 3 топки, колкото юмрук, всяка се разточва с точилка - големи колкото една педя.

Намазват се с олио и се оставят да се отпуснат, колкото повече стоят, толкова по-добре, няма да се къса тестото.

През това време се приготвя плънката, като в купа се намачка сиренето с вилица, счупват се яйцата, прибавя се млякото и се разбърква добре.

Всяка питка се раздърпва по посока часовникова стрелка във въздуха после се поставя на масата и се разтегля с ръце. В началото се слага плънка равномерно, разпръсква се олио навсякъде да не се слепват корите.

Преди да се навие, с помощта на покривка се захлупва до някъде, където е пълнежът, и после се навива с покривката, като се надига и кората сама се навива, краищата се загъват и се довършва навиването.

В намазнена тава се навива от края към центъра. Намазва се и се полива с олио обилно. Баницата се пече и пържи едновременно в загрята фурна на 250 градуса до приятен загар.

Веднага след изпичането с ръкохватка се хваща тавата и с дъска се придържа баницата и се изцежда излишната мазнина.

Сервирайте с айрян.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар