Погача Цвете с белтъци

14/05/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф797457805
"Гордост за всяка домакиня ще бъде да сложи на трапезата си толкова ефектна питка "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо366
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте, оформете кладенче. Сипете маята в него и прибавете разбитите белтъци, олиото, захарта, киселото мляко и затопленото прясно мляко, замесете меко тесто.

Намажете купата с малко олио, поставете тестото и го завейте със стреч фолио, оставете да удвои обема си на топло.

Размесете втасалото тесто, от него откъснете 7 еднакви по размер топчета, колкото яйце. Останалото тесто разделете на три равни топки. Върху хартия за печене разточете първата от трите топки на тънка кора, с нож за пица разделете на 6 триъгълни парчета, намажете ги с разтопено масло.

В средата на всеки триъгълник поставете топче от първите седем отделени и завийте с острата страна на триъгълника (за по голяма яснота погледнете снимките в галерията).

Разточете другите две по-големи топки на кръгли кори, слепете ги с масло по средата, разделете ги на 6 триъгълника, а на триъгълниците направете прорез в средата.

Усучете всеки триъгълник три пъти през прореза, разтворете и поставете върху всяка топка (погледнете снимките в галерията).

Последното топче от седемте броя намажете с разбития белтък, поръсете със сусам и оваляйте отстрани в маково семе, поставете го в средата.

Намажете погачата с белтъка и поръсете със сусам само топчетата, като в долния край поръсете с маково семе, за да се образува цветето.

Поставете питката в студена фурна и включете на 180 градуса, печете до готовност за около 30-35 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар