Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Салата с булгур и червени чушки

Салата с булгур и червени чушки

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401624
14/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • булгур - 200 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • червени пиперки - 3 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • Дресинг
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • зехтин - 9 с.л.
  • сол - на вкус
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се кисне за около 20-25 минути в студена вода. Отцежда се и се слага в купа.

В купата се добавят и нарязаните на дребно лук и на дребни кубчета пиперки и краставица.

Продуктите за дресинга се смесват и разбъркват до хомогенна смес и с тях се овкусява салатата.

Така остава да престои на хладно 15-20 минути преди консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
В моя случай, при приготвяне на рецептата ,добавих и малко свaрен лимец. Много добре се получава.
22.05.2018 18:15