Пиле с ориз, къри и куркума

14/05/2018
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач13952504
"Гледайте на тази вкусотия като на подобрена версия на класическото пиле с ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 123
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, нарязваме пилето на порции. Сваряваме до полуготовност в подсолена вода заедно с глава лук и морков.

Изваждаме порциите, подреждаме в подходяща обла тава, а бульона прецеждаме и използваме за супа и при приготвянето на ориза.

В дълбок тиган запържваме ситно нарязяни двете глави лук и настъргания морков, добавяме и ориза.

След като стане прозрачен, добавяме 2 чаши от прецедения бульон и две чаши вода. Не използвам само бульон, за да не стене оризът прекалено мазен - все пак пилето е домашно и пусна доста мазнина.

Добавям и двете бульончета, кърито и куркумата. Подправям, ако е необходимо, със сол. Добавям дафиновия лист, бахара и зърната черен пипер.

Прехвърлям ориза в тавата около порциите пиле.

Разполовявам черитата и подреждам отгоре на ястието. Мятам във фурна да се пече до приятен загар на месото и слънчево жълто на ориза.

След изпичането похлупвам тавата с по-голяма и оставям ориза да набъбне и поеме всичката вода и бульон.

Вкусно да ви е!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!