Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни Рулца»Пролетни рулца с кори за баница

Пролетни рулца с кори за баница

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пролетни рулца с кори за баница
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 10
14/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Дайте ни малко пространство в кухнята и кори за баница, да видите какви вкусни пролетни рулца ще ви приготвим"

Необходими Продукти

  • масло - за запръжка
  • тиквички - 1 бр.
  • броколи - 1 средна глава
  • кори за баница - няколко броя
  • царевица - 50 - 100 г консерва
  • гъби - 1/2 бурканче, малко
  • яйца - 1 бр. разбито
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • пикантина - 1 с.л. зеленчукова
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичката на ивици, лука - на ситно, кашкавала и сиренето - също на ивички.

В по дълбок тиган поставяме маслото и задушаваме тиквичките заедно с броколите.

След това прибавяме царевицата, гъбите, а накрая и сиренето, кашкавала и пикантината.

Оставяме така за около 5-7 минути и премахваме от котлона.

Разгъваме корите, като във всяка слагаме от плънката и сгъваме на руло.

Разбиваме яйцето и всяко едно рулце намазваме отгоре с него.

Подреждаме ги в тавичка, която предварително сме омаслили.

Поставяме във фурната и запичаме до златиста и хрупкава коричка.

След като са готови, намазваме с масло и поднасяме, докато са още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: