Тинейджърски бургер с мега свинско кюфте и хрупкави зеленчуци

14/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995551
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо505
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кайма - 400 г свинска
  • бекон - 100 г слайс
  • кашкавал - 60 г Гауда
  • knorr - 1 с.л. подправка за кайма
  • барбекю сос - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • чедър - 2 бр., слайс
  • питки - 2 бр.
  • червен лук - 1/2 глава
  • чери домати
  • краставица
  • репички
  • зелена салата - листа
  • кълнове - от люцерна
  • барбекю сос
  • чеснова майонеза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът разделяме на две части. Едната нарязваме на ситни зарчета, които прибавяме към каймата.

Прибавяме и кашкавала заедно с подправките и соса. Омесваме каймата добре и разделяме на две части.

Оформените кюфтета поставяме в хладилник, покрити със фолио за свежо съхранение. Престояват 2 часа.

В нагорещен тефлонов тиган запичаме за кратко 2 шайби от червения лук и бекона до златисто.

Запичаме свинските кюфтета първо от едната страна. След като ги обърнем от другата, поставяме чедъра върху тях, за да се разтопи от топлинната им обработка. Стараем се бургерите да останат сочни.

Питките разрязваме на половина и поставяме в тигана от меката страна, за да оберат ароматите от запечените вкусотии.

Зеленчуците - репичка, краставица и малко от суровия червен лук режем на шайби.

Готови сме да сглобим бургера.

Върху затоплената питка подреждаме слайсове от запечените лук и бекон.

Върху тях редуваме репички, сочно кюфте, отново бекон и хрупкави зеленчуци - лук, репички, краставица, лист къдрава салата.

Поръсваме с кълновете и поливаме със сосовете.

Към майонезата по желание можете да прибавите скилидка чесън.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар