Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Мъфинови банички

Мъфинови банички

ПетяПетя
Готвач
1281k2788273
14/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Създаваме нови вкусотии в кухнята - мъфинови банички, заслужава си да ги опитате"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини (500 г)
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 к. (400 г)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 150 мл
  • сирене - 300 г
  • газирана вода - 300 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се разбиват яйцата и към тях се прибавя киселото мляко с изгасената в него сода.

Следва олиото, сиренето и газираната вода. Ако сметнете за необходимо, прибавете и малко сол.

Всички кори заедно се навиват на руло и се режат на колелца с ширина 1 см.

Получените охлюви се разлистват, за да няма слепени кори, и се прибавят към яйчено-млечната смес.

Разбърква се добре и със сместа се пълнят догоре предварително намаслените форми за мъфини.

Пекат се в предварително загрята на 180-200°C фурна до златист загар.

След изпичането баничките се оставят да постоят десетина минути във формите и чак тогава се изваждат.

Направени по този начин са с повече хрупкава коричка отвън и мека среда и са по-удобни за сервиране, ако имаш гости.

Вкусни са както топли, така и студени, поднесени с айрян, боза, сирене, сладко или пестил.

Да ви е сладко и на вас!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Армянова
Станислава Армянова
Уникално вкусни! Моят мъник много ги хареса.
16.05.2018 16:27
2
1
Покажи всички подкоментари