Бъзонада с ягоди и мента

15/05/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру203084674015
"Това не е сироп от бъз, а БЪЗОНАДА с ягоди и мента, която е истински хит сред разхладителните напитки "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо668
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • бял бъз - 30 бр. цвят
  • захар - 1.3 г
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
  • мента - 10 бр. листа
  • лимони - 1 бр.
  • вода - 1, 500 мл
  • ягоди - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се почистени от листа цветове от бъз и поставяме в дълбока тенджера. Заливаме с литър и половина изворна вода и резени лимон. Оставя се да кисне 24 часа на хладно и покрито с капак.

Прецежда се течността, лимонът се изцежда добре, както и цветовете.

В получената течност сипваме захарта, листа мента, нарязани парченца ягоди. Поставя се на слаб огън и се бърка с тел, докато захарта се разтопи.

Прецежда се отново и сипваме в стъклени бутилки, като затваряме с капачка.

За бърза консумация оставяме в хладилника, а останалите се заваряват за капачка 10 минути.

Поднасяме бъзонадата с листа мента, парчета ягоди, резени лимон, разредена с газирана или минерална вода.

Вкусна и полезна.

Пие се при болни бъбреци, болно сърце, при високо кръвно и най-вече през зимата за силен имунитет при кашлица и грип.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!