Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Лимонада»Бъзонада с ягоди и мента

Бъзонада с ягоди и мента

Бъзонада с ягоди и мента
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
15/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
"Това не е сироп от бъз, а БЪЗОНАДА с ягоди и мента, която е истински хит сред разхладителните напитки"

Необходими Продукти

  • бял бъз - 30 бр. цвят
  • захар - 1.3 г
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
  • мента - 10 бр. листа
  • лимони - 1 бр.
  • вода - 1, 500 мл
  • ягоди - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се почистени от листа цветове от бъз и поставяме в дълбока тенджера. Заливаме с литър и половина изворна вода и резени лимон. Оставя се да кисне 24 часа на хладно и покрито с капак.

Прецежда се течността, лимонът се изцежда добре, както и цветовете.

В получената течност сипваме захарта, листа мента, нарязани парченца ягоди. Поставя се на слаб огън и се бърка с тел, докато захарта се разтопи.

Прецежда се отново и сипваме в стъклени бутилки, като затваряме с капачка.

За бърза консумация оставяме в хладилника, а останалите се заваряват за капачка 10 минути.

Поднасяме бъзонадата с листа мента, парчета ягоди, резени лимон, разредена с газирана или минерална вода.

Вкусна и полезна.

Пие се при болни бъбреци, болно сърце, при високо кръвно и най-вече през зимата за силен имунитет при кашлица и грип.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: