Щрудел със Спанак и Рикота

15/05/2018
marcheva14
отmarcheva14Иноватор61468441831
"Солен щрудел със спанак и рикота - кулинарно предизвикателство за лакомници "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо139
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.
Плоска тава, покрита с хартия за печене.

Започва се от зелената плънка.

Нарязват се на ситно всички зелени подправки. Задушават се в маслото в по-голям тиган на умерен огън. Свалят се от котлона, охлаждат се и се прибавят яйцата, рикотата, стафидите и накълцаните орехи. Разбърква се.

Подправя се със сол и черен пипер на вукс, добавя се и настърганото на ситно ренде индийското орехче.

В млякото се разтваря маята, добавя се яйцето, маслото, солта, разбърква се и се добавя брашното. Замесва се меко и еластично тесто. Покрива се и се оставя за отпочине за 15 мин.

Разточва се на тънък правоъгълник и се намазва с плънката. Завива се на руло и се поставя в тавата, покрита с хартията.

Оставя се на втаса за 20 мин.

Преди да се постави във фурната, се намазва с разбито яйце.

Пече се на 180 градуса за около 40 -45 мин.

Източник: Вкусно с Йолиподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар