Тиквен щрудел с ванилово-карамелов сос

15/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач205212
"И изведнъж ни се дояде тиквен щрудел с ванилово-карамелов сос, а на вас "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • краве масло - за намазване
  • Плънка
  • тиква 1/2 кг
  • захар 3/4 ч.ч.
  • нишесте 2 1/2ч.ч.
  • вода 1 с.л.
  • ванилия 1 пак.
  • [валинолово - карамелен сос]
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • ванилия - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената тиква се настъргва и се смесва със захарта, водата и нишестето. Сместа се поставя на котлон, докато се разтопи захарта. Охлажда се плънката и се прибавя ванилията. Отново се разбърква.

Вземат се два листа от корите и най-горната се намазва с разтопено масло. В единия край се разпределя от плънката, така че от краищата да остана по около три пръста свободни. Прегъва се първо двете страни, след това от единия край и се навива на руло.

Преди окончателното завиване се маже краят на корите с масло, за да залепне. Редят се в намаслена тава. Пекат се при 220 градуса около 25-30 минути до порозовяване.

Ванилово-карамелов сос:
Захарта се карамелизира на умерен огън, но без да се прегаря. Оставя се леко да поизстине и се залива с половината от кипналото прясно мляко. Оставя се на умерен огън да се разтопи. Добавя се разбитият жълтък, към който е добавено другата половина от прясното мляко, за да се уеднакви температурата. Добавя се ванилията.

След това се полива щруделът с ванилово-карамеловия сос.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар