Леща с балсамов оцет

15/05/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач37134314
"Леща, каквато не сте опитвали досега - истинско чудо "
Приготвяне3 мин.
Готвене20 мин.
Общо23 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва.

Лукът, морковът и чесънът (ако се ползва скилидка) се режат на дребно.

В сгорещено олио се запържват нарязаните зеленчуци около 5 минути.
Добавя се измитата леща с 2 чаши и половина вода.

Когато водата заври, се прибавя кубчето бульон и се намаля котлонът. Готви се, докато почти всичката вода се поеме и лещата е омекнала.

Добавя се балсамовият оцет, разбърква се и се готви още, докато и той се поеме.

Най-накрая се овкусява със сол.

Сервира се със сварен ориз и поръсено с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар