Вкусно Пиле по Манастирски

16/05/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф71021923181
"С хрупкава коричка и сочен ориз - пиле, което ще си хапнете с апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 472
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. (1.5 кг)
  • печурки - 200 г, стерилизирани, дребни
  • кромид лук - 2 глави или връзка зелен лук
  • пресен чесън - 2 стръка или 4 скилидки стар
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • бульон - 2.5 к.ч. домашен или сока от стерилизираните гъби
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 8 с.л.
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • шарена сол
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесъна се почистват, нарязват на едро и се запържват в олиото. Към него се добавят наситнените един - два моркови, печурките, отцедени от сока (сокът се запазва), и след няколко минути - и почистеният ориз.

Овкусява се със 2 - 3 щипки чубрица и се налива сокът от гъбите (2.5 к.ч.) или домашен пилешки бульон.

Пилето се пълни с плънката и отворът се зашива с конец или се забожда с клечки за зъби.

Пилето се слага в намазан с олио гювеч, на дъното се налива малко вода, поръсва се с шарена сол. Ако ви остане от плънката, разпределете я около пилето.

Пече се около 1 час и 30 минути на умерена температура (180 - 200 градуса) във фурната.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!