Спаначена салата с печен червен лук и сусамов дресинг

15/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972045551
"Истинска експлозия от вкусове и аромати, която ще ви остави безмълвни "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • спанак - 250 г свежи листа
  • червена салата - сърцевината ѝ
  • кромид лук - 6 глави, червен
  • репички - 1 връзка
  • За дресинга
  • зехтин - 6 с.л.
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен сусам - 1 ч.л.,
  • сусам - 1 ч.л., бял
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 2 стръкчета, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Практичен вариант за вкусна салата с малко продукти и божествения аромат на изпечения сладък червен лук.

Почистваме листата от спанакa и салатата и ги измиваме добре. Оставяме ги да се отцеждат в гевгир.

Подсушени ги накъсваме и смесваме със салатата. Ако листата на спанака са от сърцевината на растението ги оставяме цели.

Лукът обелваме и нарязваме на дебели около 1 см пръстени. Намазваме ги с мазнина и ги печем върху нагорещен тиган от двете страни до готовност.
Поставяме шайбите в чиния, за да се охладят.

Сусамовите семена запичаме в сух тиган. Изсипваме ги в купа, в която прибавяме и останалите съставки за дресинга.

Подреждаме листата от спанака и салатата, като върху тях поставяме шайби от изпечения лук.

Добавяме репички заедно с крехките им листенца (само ако са от двора) и риган.

Овкусяваме с дресинга и салатата е готова за поднасяне.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!