Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Спаначена салата с печен червен лук и сусамов дресинг

Спаначена салата с печен червен лук и сусамов дресинг

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Спаначена салата с печен червен лук и сусамов дресинг
Снимка: Sevdalina Irikova
4 / 5
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Истинска експлозия от вкусове и аромати, която ще ви остави безмълвни"

Необходими Продукти

  • спанак - 250 г свежи листа
  • червена салата - сърцевината ѝ
  • кромид лук - 6 глави, червен
  • репички - 1 връзка
  • За дресинга
  • зехтин - 6 с.л.
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен сусам - 1 ч.л.,
  • сусам - 1 ч.л., бял
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 2 стръкчета, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Практичен вариант за вкусна салата с малко продукти и божествения аромат на изпечения сладък червен лук.

Почистваме листата от спанака и салатата и ги измиваме добре. Оставяме ги да се отцеждат в гевгир.

Подсушени ги накъсваме и смесваме със салатата. Ако листата на спанака са от сърцевината на растението ги оставяме цели.

Лука обелваме и нарязваме на дебели около 1 см пръстени. Намазваме ги с мазнина и ги печем върху нагорещен тиган от двете страни до готовност.

Поставяме шайбите в чиния, за да се охладят.

Сусамовите семена запичаме в сух тиган. Изсипваме ги в купа, в която прибавяме и останалите съставки за дресинга.

Подреждаме листата от спанака и салатата, като върху тях поставяме шайби от изпечения лук.

Добавяме репички заедно с крехките им листенца (само ако са от двора) и риган.

Овкусяваме с дресинга и зелената салата е готова за поднасяне.

Спаначената салата с печен червен лук и сусамов дресинг е много полезна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: