Бамя, задушена с лук и домати

16/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бамя - 750 - 800 г прясна
  • вода - 2 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави кромид
  • домати - 2 бр. пресни или от буркан
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата бамя се слага във водата с оцет, за да се пресече лигавицата, която бамята съдържа.

С мазнината се задушават трите глави лук, нарязани на ситно, до омекване.

Прибавят се доматите /наситнени/, брашното и бамята, червения пипер, посолява се и се оставя да ври 30-40 минути.

Сваля се ястието от котлона и се поръсва с наситнения магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар