Свински ребра с ориз и зелении

16/05/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф5701782070
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо596
  • Преглеждания за месеца595
  • Преглеждания за седмицата104
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме в тиган маслото с олиото и запържваме ребрата до златисто-кафяво.

Изваждаме ги и ги подправяме с щипка сол и прясно смлян черен пипер.
В същия тиган в останалата мазнина запържваме нарязания на ситно кромид лук.

Добавяме нарязаните на кубчета моркови, наситнените пресен чесън и зеления лук.

Прехвърляме зелениите в тава, прибавяме почистения и измит ориз, заливаме с вода, овкусяваме със сол, черен пипер, натрошеното кубче бульон и хубаво разбъркваме.

Нареждаме запържените ребра в гнезденца в ориза и слагаме тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса на средна решетка за около 45 минути.

Поднасяме ястието топло, поръсено с наситнен магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар