Ароматно мляко с жасминов ориз, ягоди и филиран бадем

16/05/2018
marcheva14
отmarcheva14Иноватор61768542001
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • жасминов ориз - 150 г
  • сметана - 35 % - 150 мл пълномаслена
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 100 г, кристал
  • ванилия - 1 бр. шушулка, само семената
  • канела - 1 бр., пръчка
  • розова вода - 1 ч.л.
  • ягоди - 150 г пресни, на кубчета
  • филирани бадеми - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива под студена вода, изцежда се. Слага се в тенджера, като се прибавя сметаната и прясното мляко.

Добавя се захарта и ваниловите семена. Тенджерата се поставя на котлон и след като заври, се намалява температурата, оставя се да къкри за около 20 мин.

Периодично се разбърква. Оризът трябва да е омекнал, но запазил целостта си. Сместа ще изглежда рядка, но след като се охлади, ще се стегне.

Изважда се пръчката канела и се добавя розовата вода, разбърква се внимателно.

Разпределя се в купички или в подходящи високи чаши, а отгоре се разпределят нарязаните ягоди.

Поръсва се с филирани бадеми.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар