Панирано сирене с бира и галета

16/05/2018
Diana
отDianaПомощник Готвач90916
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо695
  • Преглеждания за месеца694
  • Преглеждания за седмицата171
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • cиpене - 500 г
  • олио - 3 ч.ч.
  • биpа - 100 мл
  • яйца - 4 - 5
  • галета - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделям белтъците от жълтъците. Жълтъците разбивам с бирата и постепенно сипвам брашното до получаване на гъста каша.

Белтъците разбивам на сняг с щипка сол и много внимателно прибавям към сместа от жълтъците.

В дълбок тиган нагорещявам олио, а сиренето, което е седяло в хладилника поне 20 минути, нарязвам на малки правоъгълници.

Всяко парче овалвам в сместа и след това в галета и изпържвам добре и от двете страни. Вече приготвеното сирене отцеждам върху домакинска хартия.

Сервирайте, докато е топло и с мека вътрешност.

Ето и няколко съвета към рецептата:

1. Ако сиренето, което ползвате, ви се струва по-соленко може да го накиснете за 15-тина минути в прясно мляко;

2. Ако сиренето, което ще използвате, е имитиращ продукт, може да увиете всяко парченце сирене в кора за баница, защо ако не го направите, има голямо вероятност при пърженето да се разпадне парчето сиренце.

3. Когато пържите сиренето, не включвайте котлона на най-високата степен, за да не го препържите. Когато се зачерви и от двете страни, е готово.

Става бързо.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Жаклин Тонгурян
Много лесно и вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв