Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки в Крок-пот

Пълнени чушки в Крок-пот

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пълнени чушки в Крок-пот
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
220 мин.
Порции
12
"Престъпление е да имате Крок-пот, а досега да не сте приготвяли пълнени чушки в него"

Необходими Продукти

  • чушки - 12 бр.
  • кайма - 500 г
  • ориз - 150 г
  • домати - 3 - 4 бр. от консерва
  • кромид лук - 1 бр.
  • чесън - 3 - 4скилидки
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме от дръжките и семената чушките и ги посоляваме отвътре.

Лука нарязваме на ситно, а чесъна - обелваме и него на ситно. Задушаваме ги в олиото и към тях добавяме предварително измития ориз.

Поръсваме с малко червен пипер и разбъркваме.

В съд си омесваме каймата заедно с доматите и изсипваме към зеленчуците и ориза.

Оставяме така да се задушат, докато си променят цвета.

Прибавяме си с подправките и разбъркваме. С тази смес се пълним чушките.

Подреждаме в съда за готвене, в случая Крок-пот.

Сипваме олио и заливаме с водата.

Включваме уреда на II степен за 3 часа.

След като са готови, вадим, поставяме пълнените чушки в тавичка и запичаме по желание във фурната за около 10 минути.

Пълнените чушки в Крок-пот са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: