Италианска пролетна салата с фусили, бекон и авокадо

16/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995531
"Как изглежда пролетта в Италия ли - ароматна и очаквано вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо348
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фусилите сваряваме в кипяща подсолена вода според указанията на етикета.

Отцеждаме ги и ги поливаме с няколко капки зехтин. Поръсваме ги с настърган на ситно кашкаваl и ги разбъркваме внимателно.

Чери доматите разрязваме на четвъртинки.

Авокадото разполовяваме и след като отстраним костилката, го нарязваме на средни кубчета.

5-6 ивици от бекона запичаме върху нагорещен сух тиган до зачервяване.
Останалата част нарязваме на кубчета.

Листата от спанакът измиваме добре и ги оставяме да се отцедят от водата.
Дресинга приготвяме, като сушените домати поставим в пасатор.

Заливаме ги с 3 с.л. гореща вода. Щом доматите набъбнат, прибавяме зехтина, чесъна, балсамикото и останалите съставки.

Пасираме до хомогенност. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.

Готови сме да сглобим салатата.

В салатна купа подреждаме листата от спанака по стените ѝ.

В средата поставяме фусилите. Подреждаме парченцата от авокадото, резените домати и кубчетата бекон.

Аранжираме със стръкче свеж босилек и ивиците от хрупкавия запечен бекон.

Поръсваме с нарязан босилек. Дресинга прибавяме непосредствено преди консумация на салатата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар