Ягодова наслада с аромат на бъз

17/05/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру196684069614
"Не просто ягодова, а гарантирана наслада - опитайте и ще се уверите и сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пудинг - ягода на Йоткер с варене 1 пакет
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с. л.
  • сладкарска сметана - 150 мл
  • сироп от бъз - 3 с. л.
  • бишкоти - 6 бр. меки
  • ягоди - 1 купа пресни
  • сок от бъз - 1 с. л.
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • захарни конфети - за поръсване
  • мента - листа
  • банани - 1 бр. за декор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се половината ягоди и се нарязват на парченца. Заливат се със сок от бъз и лимонов сок и оставяме в купата настрани.

Загрява се 400 мл прясно мляко със захар, сипваме разбития пудинг в 100 мл мляко и бъркаме докато се сгъсти. Прибавя се сладката сметана и 3 с. л. сироп от бъз, разбърква се с тел на слаб огън, за да не загори.

Сипва се в нова купа и покриваме отгоре с фолио, за да не хване коричка и леко да се охлади.

В стъклени чаши на дъното сипваме по 2 с. л. нарязани ягоди в марината от бъз и лимон.

Отгоре се нареждат парчета от начупени бишкоти, заливаме с малко ягодов крем. Отново нарязани ягоди, бишкоти и завършваме с крем.

Поръсваме със захарни конфети, бишкота, срязана на две като ушички, и шишче с кръгчета банан и ягодки.

Декорира се със стрък мента и заливаме плодовете със сока, отцеден от ягодите. Поднасяме охладен, за да стегне.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар