Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Таратор»Таратор с червено цвекло

Таратор с червено цвекло

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Таратор с червено цвекло1 / 2
14/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 кофички
  • краставици - 400 г
  • червено цвекло - 250 г
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • копър - 4 стръка
  • орехи - 2 - 3 с.л. натрошени
  • яйца - 4 сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете червеното цвекло, докато омекне, отцедете го и го пасирайте.

Разбийте киселото мляко заедно с 400-500 мл вода и разбъркайте с пюрето от цвекло.

Нарежете или настържете краставиците, пасирайте чесъна и накълцайте копъра.

Добавете всичко към млякото и овкусете със сол, малко зехтин. Поднесете таратора с червено цвекло с малко натрошени орехи и половинка сварено яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
512
42
32
20
10
Дай твоята оценка: