Пълнени тиквички с хляб и пармезан

17/05/2018
Dora Grozeva
отDora GrozevaПомощник Готвач107282822
"Какво правим със сухия хляб ли - превръщаме го в ароматна плънка за тиквички "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват добре, измиват се и се подсушават. Режат се наполовина по дължина и се издълбават с лъжица.

Хлебните трохи се поставят в дълбока купа, прибавят се лъжичка сол, мащерка, магданоз, чесънът, нарязан на ситно, пармезанът и половината кашкавал, зехтинът и настърганата лимонова кора. Разбърква се добре, като се получават леко мокри трохи.

Взема се тиквичката и в издълбаното легло се поставя от сместа, като се притиска леко. Напълнените тиквички се подреждат в тава върху хартия за печене и се намасляват със зехтин, като се полива на тънка струя.

Поставят се в загрята фурна и се пече на 200 градуса за 30-40 минути, до омекване на тиквичките.

Поръсват се с останалия кашкавал и се оставят във фурната още 5-10 минути до златист загар.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!