Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле с лимети, чесън и билки

Печено пиле с лимети, чесън и билки

Печено пиле с лимети, чесън и билки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Уж обикновено печено пиле, но добавете малко лимети, чесън и билки, и то ще се превърне в истинско гурме изкушение"

Необходими Продукти

  • пиле - 1300 г
  • лимети - 2 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • мащерка - свежа
  • салвия - свежа
  • хималайска сол
  • зехтин
  • бял пипер
  • бяло вино - 200 мл
  • соев сос - светъл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето. Овкусете го със сол и бял пипер.

Обелете чесновите скилидки, нарежете лиметите на кръгчета.

Напълнете вътрешността на пилето с чесън, парченца лимети, мащерка и салвия. Поставете го в тава за печене.

Поръсете с бял пипер, полейте със соев сос и зехтин. Добавете бялото вино и завийте с фолио.

Сложете пилето в загрята фурна на 200 градуса и печете около час.

Проверете готовността на печеното пиле и ако месото е омекнало, махнете фолиото и допечете до златисто.

Печеното пиле с лимети, чесън и билки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: