Печен Свински Бут с Картофи

VeliVeli
Чирак
1043345
Печен Свински Бут с Картофи
Снимка: Иванова
1 / 3
18/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Поне с това месце с картофки сте сигурни, че никой няма да остане гладен"

Необходими Продукти

  • свински бут - 2 кг с кокал
  • картофи - 10 бр.
  • чесън - 1 глава
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • розмарин - 1/3 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • червено вино - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 3 с.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се олиото в тиган и се запържва месото от двете страни няколко минути, докато се зачерви. Слага се в тава, поръсва се със сол, черен пипер и розмарин.

Налива се 1/4 ч.ч. вода, нареждат се около месото целите небелените скилидки чесън и се запича в предварително нагрятата на 190 градуса фурна 60 минути, като от време на време се полива със соса.

Обелват се и се измиват картофите. Нарязват се на полумесец.

Месото се обръща и се полива с малко гореща вода. Нареждат се картофите около месото и ястието се връща във фурната за още 50 минути.

Когато месото е готово, се изважда в топла чиния за сервиране. Подреждат се около него скилидките чесън и картофите.

В тавата се сипва виното и се слага на котлона на средна степен, като се разбърква с дървена лопатка, за да се отдели и смеси добре сосът, полепнал по дъното от печенето.

С получилия се ароматен сос се полива месото и се сервира поръсено с магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Рецептата е Топ! Аз сложих и фолио през първите 60 минути, за да се задуши месото. Свинкото печено стана много крехко и вкусно!
06.09.2023 22:26