Gotvach.bg»Рецепти»Бебешки Храни»Южняшка царевична салата

Южняшка царевична салата

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Южняшка царевична салата1 / 2
17/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • царевица - 2 бр. млечна
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • Дресинг
  • люти чушки - 1 бр. зелена
  • лимонов сок - 5 - 6 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 клонки
  • кетчуп - или чили сос
  • сол - на вкус
  • кимион - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата се изрязва с нож от кочаните, измива се, отцежда се и се пържи за 2 минути на силен огън в сгорещеното олио.

Добавят се нарязаните на ивички пиперки и лук на полумесеци. Пържи се още около 2 минути и се добавят нарязаните на кубчета домати, но без семето. След около 2 минути се сваля от огъня и се охлажда.

Дресинг: Почиства се лютата чушка от семената и се кълца на ситно. Вътрешното на доматите се накълцва и намачква. Чесънът се реже на едро, а магданозът на ситно.

Смесват се всички продукти и добре се разбърква. Подправя се с останалите подправки. Салатата се изсипва в купа и се полива с дресинга. Отлежава в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: