Пица Болонезе с Пармезан и Мляно Месо

17/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф5494302554
"Бъдете честни, опитвали ли сте досега толкова вкусна пица "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Замесете гладко тесто от изброените продукти за него. Семената са по желание, те правят пицата по- оригинална и интересна. Оформете на топка и оставете да втаса на топло за 30-40 минути.

2. През това време си пригответе плънката. Накълцайте или блендирайте заедно лука, целината и чесъна. Сложете ги да се запържват на тих до умерен огън в зехтина с щипка сол. Разбърквайте от време на време.

3. Нарежете моркова на ситни кубчета и прибавете към пържещите се зеленчуци. След 2-3 минути сипете каймата с виното и бъркайте докато стане на трохи и алкохолът се изпари. Тогава сложете доматите или доматеното пюре, захарта и малко сол и бульончето. Добавете и подправките и гответе на бавен огън до сгъстяване на сосчето и изпаряване на течността.

4. Втасалото тесто разточете на тънка кора с обла или правоъгълна форма. Разпределете от плънката, филираните гъби, прошутото и поръсете с настърганата моцарела.

Печете до зачервяване на крайчетата на тестото на 200 градуса в предварително загрята фурна (около10 минутки).

5. След изваждане от фурната поръсете с пармезан на прах или люспи и по желание украсете с листа пресен босилек.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар