Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Патладжани по тоскански

Патладжани по тоскански

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401654
Патладжани по тоскански1 / 2
17/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. по - едри
  • чушки - 2 бр.
  • гъби - 100 г
  • пресен лук - 3 стръка
  • вегета - щипка
  • люти чушки - връхче
  • домати - 1 бр
  • чесън - 2 - 3 счукани скилидки
  • кашкавал - 50 г
  • бяло вино - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и пиперът се пекат и белят. Патладжанът се почиства от дръжката и се реже от едната страна на две, разтваря се, като му се вади вътрешността.

Пиперките се режат на ситни кубчета. Патладжанът се овалва в брашно и се запържва в малко мазнина.

Вади се и в същата мазнина се запържват нарязаните гъби, вътрешното на патладжана, нарязаната пиперка. Овкусява се с вегета и нарязаната люта чушка.

Задушава се с 2 с.л. бяло вино и накрая се добавят нарязания домат и лук. Оттегля се и се поръсва с нарязан магданоз.

Патладжанът се маже със счукан чесън и върху него се разпределя плънката. Отгоре се редят кубчета кашкавал и се запича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: