Мариновани свински ребърца на фурна

17/01/2013
vladimir Petrovskiот vladimir PetrovskiНовак
"Знаете ли как да си приготвите най-вкусните и крехки ребърца на фурна? Вижте тук"
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69 259
  • Преглеждания за месеца6462
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1.5 кг
  • кисело зеле - листа
  • За маринатата
  • олио - 2 с.л.
  • лимонов сок - - 1/2 кафена чашка прясно изтискан
  • соев сос - 1 кафена чашка Класик
  • бяло вино - 1 кафена чашка най обикновено сухо
  • мед - 1 супена лъжица пчелен
  • горчица - 1 чаена или супена лъжица
  • чесън - пасирани скилидки
  • черен пипер - смлян около 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. с връх
  • естрагон - 1 ч.л. сух /тарос/

Начин на приготвяне

Ребрата ги измиваме под течаща вода и подсушаваме с мека кърпа или домакинска хартия. Мариноваме ги в сместа за маринатата в продължение на 48-72 часа.

Слагаме ги на дъното на тава за печене, като преди това сме сложили хартия за печене или домакинско алуминиево фолио.

Върху фолиото редим листа кисело зеле. Тавата покриваме с фолио и слагаме в студена фурна. Включваме фурната на степен 200 градуса и печем 2 часа.

15 минути преди да махнем ястието от фурната изваждаме тавата и разтваряме фолиото. Допичаме маринованите свински ребърца на фурна 15 минути без фолио.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар