Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Глазури»Роял Айсинг за Декорация

Роял Айсинг за Декорация

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Роял Айсинг за Декорация
Снимка: marcheva14
6 / 7
18/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6
"Може ли да познаете с какво декорираха сладкишите на кралската сватба, точно така - с роял айсинг"

Необходими Продукти

  • РОЯЛ АЙСИНГ
  • пудра захар - 330 г
  • белтъци - 2 бр. L (на стайна температура)
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • ванилия екстракт - 1/2 ч.л.
  • МАСЛЕНИ БИСКВИТИ
  • брашно - 330 г бяло
  • сол - 1/4 малка ч.л.
  • масло - 225 г стайна температура
  • пудра захар - 250 г
  • яйца - 2 бр. L
  • бакпулвер - 1/2 равна ч.л.
  • какао - 4 с.л.
  • инстантно кафе - 1 ч.л. нескафе
  • бадемово брашно - 5 с.л.
  • бадемова есенция - капка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

МАСЛЕНИ БИСКВИТИ

Фурна - 180 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене;

Работи се с миксер.

Маслото и пудрата захар се разбиват до крем. Прибавят се яйцата, едно по едно, и след всяко се разбива, докато се приеме, следва другото яйце.

Брашното, солта и бакпулверът се пресяват директно върху купата и всичко се разбива на слаба степен на миксера, докато брашното се абсорбира напълно. Готовата смес се дели на две части. Към едната се прибавя какаото и кафето, а към другата се прибавя бадемовото брашно и бадемовата есенция. С миксер се разбива първо бялата смес, изважда се и се слага кафявата смес хубаво се разбърка, до хомогенност. Работи се с миксер и двете смеси в една и съща купа и бъркалки.

Двете теста се завиват поотделно във фолио и се оставят в хладилник за 1 до 2 часа. Охладеното тесто се разточва между две хартии за печене с точилка. По избор се разточват на дебелина, ако са разточени по-дебели ще се получат по-меки бисквити и обратното.

Изрязват се с желана формичка. Подреждат се в тавата на разстояние. Пече се на 180 градуса за не повече от 8-9 мин. Изваждат се оставят се в тава за около 10 минути и след това се охлаждат върху решетка.

РОЯЛ АЙСИНГ

Пудрата захар се пресява през сито няколко пъти. Белтъците се разпенват с лимонов сок с телена бъркалка, до пяна. След това се изсипват в купата на миксера и се разбиват на ниски обороти. Когато пяната започне да побелява се добавя пудрата захар лъжица по лъжица. Разбиването продължава, докато се поеме цялата захар до плътна и тежка маса. Когато се вдигнат бъркалките тя трябва да пада бавно и на панделка.

По този начин се прави глазурата, с която се прави рамката на сладките. Подходяща е за слепване на различни елементи, фини декорации. За вътрешната част на сладките се приготвя по-рядка глазура, като към оснавата ѝ се прибави и много малко вода, на капки, за да достигне желаната консистенция. Тя трябва да е рядка, но и да се разпределя лесно, но също така и достатъчно гъста, за да не прозира.

Когато се работи с роял айсинг (захарна глазура, белтъчна глазура) след като е напълнен пошът другата част в купата веднага се покрива с влажна кърпа/фолио, защото отгоре много бързо засъхва. Може да се раздели на няколко части и към всяка да се добави хранителна боя по избор.

При работа с айсинг се започва с постоянен натиск върху поша, като се оставя глазурата да се спуска бавно, плавно и равномерно. Не трябва да се прилага натиск. Когато се завърши бордът се слага малка част по-рядка глазура и с помощта на клечка се минава през тях за да се оформи мраморна глазура, или друга фигура. С по-гъстата глазура се пишат думи, рисуват се орнаменти.

След като се украсят сладки се оставят да засъхнат, времето зависи от дебелината на глазурата.

Украсяването на сладки не е лек процес. Необходимо е спокойствие, хладнокръвие, добра и сигурна ръка, търпение защото се работи бавно, концентрация и най-вече романтизъм в приготвящия сладките.

Опитвам се не за първи път да украсявам сладки, може да се каже, че е с променлив успех. Не мога да кажа, че са прекрасни, по-скоро приемливи, просто са нарисувани отгоре. Въпреки че си осигурявам добра атмосфера на работа, аз нямам търпение и още по-малко щипка романтика в душата си. Въпреки това се опитвам да си рисувам и наистина е приятно занимание.

Източник: Ползвала съм бележките от joiofbaking

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: