Свинско Вретено с Гъби и Кисели Краставички

18/05/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1347136513674
"Изискано предложение, с което да изненадате приятно и най-взискателните гости "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо477
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1500 г (филе или плешка)
  • гъби - 1 буркан
  • кисели краставички - 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина
  • черен пипер
  • червен пипер
  • соев сос - 3 с.л.
  • галета
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка или филе нарежете на тънка голяма част, която леко начукайте, не трябва да е дебело месото.

Поръсете с пикантина и соевия сос, натрийте и оставете настрана. Нарежете краставичките на тънки лентички, гъбите на ивици а лука на ситно.

Запържете лука и гъбите и заедно с краставичките ги подредете по средата на месото. Започнете да навивате на стегнато вретено като подпъхнете краищата навътре.

С конец стегнете вретеното сложете го в плаке като го полеете със соев сос, малко червен пипер и олио.

Можете да го поръсите с малко галета.

Сипете една кафена чашка вода и сложете да се пече в умерена фурна. Сервирайте нарязано с домати или друг зеленчук.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар