Плодова торта с крема сирене и ягоди

18/05/2018
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1719251
"Има нещо неустоимо в плодовите торти, в аромата и нежната им текстура "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо256
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 250 г
  • олио - 150 г
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйчен ликьор - 50 мл
  • сода - 2 ч.л.
  • За крема
  • крема сирене - 200 г
  • течна сметана - 300 г сладка
  • захар - 6 с.л.
  • За сиропиране
  • компот от праскови - 1 бр
  • За украса
  • ягоди - 200 г пресни
  • грозде - 100 г бяло и червено
  • боровинки - 100 г пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

До сгъстяване се разбиват яйцата, яйченият ликьор и захарта, добавя се олиото и пресятото брашно, смесено със содата и ванилията. Получената смес се разделя на две равни части.

Всяка част се изсипва в кръгла тавичка с диаметър 30 см, на дъното на която е поставена хартия за печене. Блатовете се пекат в предварително загрята до 170 градуса фурна за около 15-20 минути.

Изваждат се и се оставят да се охладят върху решетка. За приготвянето на крема течните съставки трябва да са със стайна температура.

Към крема сиренето се прибавя захарта и с помощта на миксер се разбива до получаването на еднородна смес, прибавя се сметаната и се бърка до сгъстяване.

С получения крем се намазват блатовете и се слепват, като всеки се сиропира със сока от компота. Останалата част от крема се разпределя отстрани и върху тортата.

Тортата се декорира с измитите и подсушени плодове. Оставя се в хладилника да стегне за няколко часа.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар