Пикантна разядка с люти чушленца

16/01/2013
vladimir Petrovskiот vladimir PetrovskiНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 700
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • люти чушки - 3 - 4 кг тип Бяла шипка
  • вода - 1 чаена чаша
  • захар - 1/2 чаена чаша
  • олио - 1, 1/2 чаени чаши
  • оцет - 1/2 чаени чаши неразреден
  • сол - 1/2 чаена чаша
  • домати - 500 г обелени и рендосани
  • дафинов лист - 5
  • черен пипер - 10 зърна
  • магданоз
  • чесън - скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На лютите чушленца отрязваме дръжките и самите чушлета дупчим с игла. Правим смес от 1 чаена чаша вода, 1/2 ч.ч.захар, 1, 1/2 ч.ч.олио, 1/2 ч.ч.оцет, 1/2 ч.ч.сол.

Саламурата кипваме и слагаме чушките да поврят в нея 10 минути. След това добавяме 500 настъргани на едрото ренде домати, 5 дафинови листа, зърната черен пипер, нарязания на ситно магданоз, скилидки чесън.

Доматите с подправките се варят още 10 минути. Когато сместа изстине, се налива в буркани от лютеница. На всеки буркан отгоре се наливат по 2 пръста олио. Запечатваме с капачките и обръщаме бурканите с гърлото надолу.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар