Пушено филе от сьомга в сауна

16/01/2013
vladimir Petrovskiот vladimir PetrovskiНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене300 мин.
Общо310 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 007
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3,9 от 5

Необходими Съставки

  • сьомга - филе
  • бекон - тънки парчета
  • бяла риба - или пилешки гърди
  • лук - лучени шайби
  • сол - на вкус
  • лимонов сок
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тънки парчета филе се натриват със сол на вкус, лимонов сок и смлян черен пипер.

Парчетата се поставят между нарязани на тънко парчета бекон. Всичко това се покрива с месо от бяла риба или нарязано на порции месо от пилешки гърди.

Добавят се и лучени шайби и всичко това се навива на руло.

Опакова се в кухненска мрежа/чорап/ преди да се сложи в сауна, за 5-6 часа, като температурата трябва да е 80-90 градуса

Източник на тази рецепта е финландски готварски сайт.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар